SOBRE MI

Irene Pérez Méndez

Art-terapeuta, facilitadora certificada de TRE® i antropòloga.

L’estudi i la investigació de l’experiència humana sempre m’ha semblat fascinant. Amb els anys he anat entenent la meravellosa connexió entre el cos, la ment i les emocions i l’inconscient, que formen un tot inseparable.

Gràcies a formar part de l’Associació La Maloka, que ha estat per a mi casa i escola, em vaig iniciar en el món de les plantes mestres i la facilitació. Formar-me com art-terapeuta a l’Escola Inter-Art de Barcelona, ​​em va permetre descobrir el magnífic potencial de transformació de l’art a partir de l’acte simbòlic. Aquestes dues eines, les Plantes i l’Art, m’han ajudat, a poc a poc, a entendre les meves pors, complexitats i incoherències, així com també les meves virtuts. I m’han permès acompanyar altres en aquest camí.

Vaig treballar durant molts anys com a educadora. Els nens m’han ensenyat algunes lliçons molt importants, sobretot a riure de mi mateixa, a més d’aprendre a mirar els adults de manera diferent.

Vaig viure durant 5 anys a l’Amazònia peruana, treballant en el centre de medicina natural The Temple of the Way of Light amb l’ètnia shipibo i aprenent amb el curandero mestís Ernesto Garcia Torres. A Perú em va portar un estudi de la Fundació ICEERS sobre els efectes terapèutics a llarg termini de la Ayahuasca en salut mental i qualitat de vida, que vaig estar coordinant.

Durant aquests anys he acompanyant a més de mil de persones en el procés de retrobament amb un mateix. Persones que patien depressió, ansietat i estrès post traumàtic així com a persones en el camí del creixement personal. A part de la sort de poder treballar amb tradicions ancestrals he tingut l’oportunitat de conèixer, compartir i nodrir-me de diferents professionals occidentals al camp terapèutic.

En 2019 vaig començar a formar-me en la pràctica somàtica del TRE® (Tension & Trauma Release Exercise) a Londres. Aquesta tècnica m’ha ensenyat a fer-me amiga del meu cos, aprofundint la relació amb aquest.

Acompanyar persones creant un ambient segur i acollidor on poder aprofundir en un mateix és una de les meves passions. Una altra és cantar i des de fa anys, la creativitat em regala cançons que finalment estic tenint l’oportunitat de compartir a través del projecte Samambaia (pots escoltar algunes cançons acontinuació o anar al blog). També sóc part de la Sangha del mestre busdista Tich Naht Hanh, una comunitat bellíssima on conrear el silenci i la presència conscient a partir de la meditació.

Irene Pérez
Laura, Lila y Irene

Reserva una sessió introductòria gratuïta.

Un espai per a poder expressar les teves necessitats y veure quina opció s’hi adapta millor.
30 minuts

Samambaia

Samambaia és el meu projecte d’expresió a través de la veu.
Samambaia són cants que venen d’un lloc profund, són cants d’esperança.

Si t’agraden i vols escoltar-ne més, em pots trobar a SoundCloud i a BandCamp, on també pots adquirir-les si vols.

La Casa del Viento · La Casa del Vent

Contacta'm

Si vols qualsevol informació addicional sobre les sessions, els seus preus … no dubtis a posar-te en contacte amb mi mitjançant aquest formulari. Et contestaré tan aviat com em sigui possible.